Het maken van deze Tasty Me Gingerbread Cake brengt je gegarandeerd in de Kerstsfeer. Wat brengt meer sfeer in huis dan samen een lekkere cake bakken. De saamhorigheid, gezelligheid en natuurlijk de heerlijke geuren die verspreid worden in huis daar geniet toch iedereen van. Go bake!!
Bereidingswijze voor 1 cake van ca 725g: zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 160°C). Vet de bakvorm (rechthoekig 28cm) licht in. Meng 400g mix, 125g zachte (room)boter en 200g ei (4 stuks maat M) in een schaal en mix ca. 5 minuten op middel snelheid. (Lactosevrij recept: vervang de boter door 125g zaadolie zoals zonnebloem of raapzaad). Voeg naar wens extra ingrediënten zoals fijngesneden gember, citroenrasp en kaneel of speculaas smaakstof toe en giet het mengsel in de bakvorm. Plaats in het midden van de oven en bak in ca. 50 minuten gaar.
Lekker met een toef Créme Chantilly of slagroom.
400g
Ingrediënten: suiker, rijstbloem, maïszetmeel, bevochtigingsmiddel: E420, rijstzetmeel, kaneel 1,5%, gember 1%, emulgatoren: E471 (plantaardig), E475, rijsmiddel; E450, E500, zuurteregelaar; E575, verdikkingsmiddel: E412, E466, zout. kruidnagel, nootmuskaat.
Kan bevatten: eiwitten van melk, eieren, soja, noten.
De mixen worden in een glutenvrije faciliteit geproduceerd en Tasty Me kan darmee garanderen dat de mixen minder dan 20mg / 20ppm gluten per kg bevatten. Van deze lage hoeveelheid krijgen de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit geen klachten.
Bewaren op een donkere, koele en droge plaats en vermijd warmtebronnen.
Voedingswaarde per 100G:
Energie in KJ 1563kJ
Energie in Kcal 368kcal
Vetten 1g
Verzadigde vetzuren 0,1g
Koolhydraten 88g
Koolhydraten (suikers) 45g
Eiwitten 2,6g
Vezel 0g
Zout 0,68g