Kerst!! Voor velen de mooiste tijd van het jaar. De saamhorigheid, warmte en liefde voor elkaar gecombineerd met lekkernijen. Kom in de stemming door het maken van deze heerlijke koekjes. Als verrassing of met het hele gezin. De heerlijke geur van Gingerbread in huis brengt je in de juiste sfeer.
Bereidingswijze voor 15 tot 20 koekjes: zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 165°C (heteluchtoven 150°C). Meng 400g mix en 160g zachte (room)boter in een schaal en mix met deeghaken ca. 2 minuten tot een brokkelig mengsel, (Lactosevrij recept: vervang de boter door 120g zaadolie zoals zonnebloem of raapzaad). Voeg 50g ei (1 stuk mt M) toe en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg op een met bakpapier beklede ondergrond of met een beetje bloem uit tot ca. 0,5cm dikte. Steek vormpjes uit met een ginger-bread man-uitsteker (+/- 10cm) of snijd ze met de hand. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Baktijd 20-25 minuten.
Laat afkoelen en versier met suikerglazuur en/of fondant.
400g
Ingrediënten: rijstmeel, suiker, maïszetmeel, kaneel, rijstzetmeel, emulgatoren: E471 (plantaardig), E475; verdikkingsmiddel: E412, E466; gember (0,6%), rijsmiddel: E500ii, zuurteregelaar; E575; zout. Kruidnagel, nootmuskaat.
Kan bevatten: eiwitten van melk, eieren, soja, noten.
De mixen worden in een glutenvrije faciliteit geproduceerd en Tasty Me kan darmee garanderen dat de mixen minder dan 20mg / 20ppm gluten per kg bevatten. Van deze lage hoeveelheid krijgen de meeste mensen met coeliakie of glutensensitiviteit geen klachten.
Bewaren op een donkere, koele en droge plaats en vermijd warmtebronnen.
Voedingswaarde per 100G:
Energie in KJ 1930kJ
Energie in Kcal 461kcal
Vetten 23g
Verzadigde vetzuren 0,6g
Koolhydraten 60g
Koolhydraten (suikers) 23g
Eiwitten 3,1g
Zout 0,39g